Nieuw voor medewerkers; PROVENTIE

Proventie

Vanaf 15 mei 2023 ondersteunt Proventie medewerkers van Triade Vitree. Hieronder volgt een korte introductie en toelichting op de inzet van dit bureau.

DOEL EN WERKWIJZE

Proventie is een landelijke organisatie die medewerkers van Triade Vitree kan ondersteunen door middel van coaching. Deze coaching kan bijdragen om zaken op een rijtje te krijgen, om nieuwe inzichten op te doen, om op een andere manier te leren kijken naar onderwerpen die jou bezighouden en/of om praktische adviezen te krijgen.

Het doel is om ervoor te zorgen dat jij en zoveel mogelijk van jouw collega’s lekker in jullie vel zitten en met plezier en energie naar het werk gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je het beste van jezelf kunt geven, positiviteit kunt uitstralen en andere collega’s kunt inspireren en motiveren dit ook te doen.

Met een vertrouwd, vast gezicht en kennis van de organisatie biedt Proventie alle medewerkers van Triade Vitree laagdrempelig een klankbord. Je hoeft niet lang te wachten op hulp want ze zijn dichtbij en schakelen snel. Vijf gesprekken zijn vaak al voldoende om zelf weer verder te kunnen.

Stap 1: Aanmelding

Aanmelding geschiedt via jouw manager of de bedrijfsarts. Samen met deze verwijzer stel je de hulpvraag op. Binnen 24 uur na aanmelding neemt Proventie contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek.

Stap 2: Intake

Tijdens de intake bij de coach van Proventie verkennen jullie diverse aspecten rondom jouw hulpvraag. Vervolgens maken jullie een analyse van de situatie en bespreken jullie de best passende aanpak.

Stap 3: Advies

Op basis van de intake brengt Proventie een schriftelijk advies uit. In dit advies bepalen ze de koers, stellen ze doelen op en concretiseren jullie afspraken. Aansluitend doen zij een voorstel over welke vorm van begeleiding en interventie het meest adequaat lijkt. Pas na jouw akkoord op het schriftelijke advies, delen zij dit met jouw leidinggevende.

Stap 4: Voortgang

Jullie werken met elkaar toe naar een concreet doel en checken tussentijds of jullie nog steeds op de juiste weg zitten. Indien nodig stelt Proventie tussentijds een voortgangsadvies op. Gedurende de begeleiding zijn er contactmomenten met jou en jouw leidinggevende om de voortgang te bespreken en te monitoren. Hierdoor blijft iedereen op de hoogte en kan er op tijd, waar nodig worden bijgestuurd.

Stap 5: Afronding

Tijdens het afrondingsgesprek evalueren jullie de begeleiding en bespreken jullie de resultaten. Een belangrijk (terugkomend) aspect is of de interventie nuttig voor je is geweest. Na afronding brengt de coach van Proventie, wederom met jouw toestemming, een schriftelijk afrondingsadvies uit.

Meer informatie over Proventie? klik hier voor de website