Bevlogenheid

Bevlogenheid

Het is lastig om uit te leggen wat bevlogenheid precies is, het is meer een gevoel en een staat van zijn. Bij anderen is het goed te herkennen; de sprankeling in de ogen en een glimlach op het gezicht. Het gaat over energie en passie, niet over moeten maar over willen!

En als je dan naar jezelf kijkt; hoe ver ben jij? Bevlogenheid gaat ook over het volgen van je hart, je dromen achterna gaan. Weet jij waar je energie van krijgt? Waar je hart echt sneller van gaat kloppen?

Daarom heb ik voor je op papier gezet welke dingen jij kunt doen;

Durf te dromen

Wat zijn jouw grote dromen? Als alles mogelijk was, wat zou je dan doen? En als je kijkt naar de huidige situatie, welk deel van deze droom is er dan mogelijk?

En dromen hoeven niet altijd groot te zijn, of gebaseerd te zijn op werk. Dus pak een vel papier en schrijf eens alles op wat er in je naar boven komt! Laat het daar niet bij, breng ze in uitvoering!

Wees zuinig op je energiebronnen

Zoals de titel zegt; wees zuinig op je energiebronnen. Je zorgt er toch ook voor dat de accu van je auto weer wordt opgeladen?

Voldoende slaap, ontspanning en de juiste voeding zijn voorbeelden van energiebronnen. Daarnaast is het goed om te kijken naar je letterlijke energiebronnen. Welke dingen in je werk en je leven geven jou energie? En hoe kunt je meer van deze dingen doen?

Sta regelmatig even stil en reflecteer

Hoe ouder we worden, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Voor je het weet is de week weer voorbij. Dit maakt het belangrijk om regelmatig stil te staan en te reflecteren. Want hoe gaan de dingen in je leven? Ben je tevreden of wil je dingen veranderen?

Vraag de hulp die je nodig hebt

En wie zegt dat je alles zelf moet doen? Vraag vooral de hulp die je nodig hebt van de mensen om je heen!

Wees jezelf

En last but not least, blijf dichtbij jezelf, dan gebeuren de mooiste dingen! Daarbij kun je ook vragen om de hulp van anderen. Wat zien zij als jouw sterkte kwaliteiten?